Päivä 8+9: Barösundin kautta Fladalandetille ja Hangon ohi

Toissapäivän aamu kirkastui lähes peilityynenä, vaikka ennusteissa kevyttä vastatuulta olikin. Tyyni sää tietysti otetaan vastaan ilolla joten ei muuta kuin suunta suoraan kohti Barösundin väylää. 

Kyseinen väylähän on älyttömän kaunista maisemaa myös, ja palveluitakin matkalta löytyy. Barösundin lossin luona on myös kauppa ja ravintola, jossa kävinkin nauttimassa herkullisen lohikeiton kauppareissun ohessa. Terkkuja sille porukalle joka toivotti mukavaa matkaa!

Pysähdyksen jälkeen tuuli hieman voimistui, ja onneksi kanavoitui lähes väylän suuntaiseksi pitkälle matkalle. Kevyessä sivumyötäisessä matka eteni kevyesti kohti päätepysäkkiä. Leiripaikaksi valikoitui tällä kertaa Fladalandet, joka kuuluu osaksi Tammisaaren kansallispuistoa. Todella kaunis paikka,, enkä ollut ainoa joka oli löytänyt yöksi tänne! Muut olivat tosin veneillä, eli sain nukkua telttapaikalla aivan rauhassa.

 

Hankoa kohti vastatuulessa

Hankoon päin lähtiessä ajatus oli että heräisin ajoissa ennen tuulen nousua, jotta saisin mahdollisimman paljon matkaa alle ennen "ylämäkeä". Pääsinkin melkein 10km ennenkuin tuuli alkoi puhaltamaan. Koko Hankoniemen etelälaidan pituudelta puhaltanut länsituuli teki etenemisestä todella hidasta, ja päätinkin ottaa pidennetyn lounastauon ja päikkärit pienessä saaressa. 

 

Unien jälkeen tuuli oli ehkä hieman tippunut, mutta edelleen puhalsi 6-7m/s. Tauon jälkeen energiaa kuitenkin riitti ja päätin lähteä puskemaan Hankoa kohti. Mielessä oli yksi maali: pizza ja kylmä kokis satamassa. Reilun kolmen tunnin punnerruksen jälkeen pääsin vihdoin satamaan, ja pizzallekin ehdin ennen keittiön sulkemista. 

Tauon jälkeen päätin suunnata vielä vähän matkan päähän leiriin, Hangon länsipuolen saaristoon. Täältä löytyikin yön pimetessä loistava leiripaikka, ja nukuin yön mukavasti laavussa.

 

 

IMG_3569.JPG

Stora Fagerön auringonlasku

IMG_3571.JPG
IMG_3557.JPG

Oli niin komea puucee että oli pakko ikuistaa! 

IMG_3559.JPG

Fladalandetin leiripaikkaa

IMG_3565.JPG

Pikkuhiljaa perillä pitkän päivän jälkeen Fladalandetissa

IMG_3563.JPG

Aurinko porotti niin kovasti koko päivän että sai olla tarkkana että ei kärähdä! 

IMG_3567.JPG

Eilisen viimeisiä auringonsäteitä merellä 

IMG_3564.JPG

Yöllä perillä 

IMG_3570.JPG

Kartan tutkimista, tänään matka jatkuu Kasnäsin ohi. 

IMG_3572.JPG

Maisema teltan sisältä eilen aamulla.