Päivä 10+11+12

"Ei jumankauta, tää on pakko ikuistaa. Joku oikeesti matkustaa SUP-laudalla." Joku kundi seisoo laiturin vieressä terassilla ja kaivaa puhelintaan esiin. SUP-laudalla matkan tekeminen on monille täysin uusi ja jopa vähän hullukin ajatuksena.

 

Tähän mennessä matkaa mua on saattanut mm. Poliisi, tulli, rajavartiolaitos, palokunta, sekä kymmenet yksityishenkilöt. Ihmetteleviä katseita, jotka ovat muuttuneet suorastaan hölmistyneiksi kertoessani matkan määränpään.  

Kyllä, SUP-laudalla oikeasti pystyy matkustamaan. Pitkiä matkoja, päivittäin. Yllättävän helpostikin, kun tietää muutaman niksin. Pisimmät päivämatkat ovat pyörineet 45-50km nurkilla, eli aivan riittäviä matkoja ehtii kulkea päivittäin. 

 

Haasteitakin toki on, mutta tähän asti isoimmat ovat olleet omia virheitä: juomavesikanisterin korkki auki--> juomavedet meressä. Lauta ei kulje, missä syy? Tauon jälkeen unohtunut karkuremmin kiinnitys--> remmi laahannut perässä pari kilometriä ja nilkkalenkissä roikkuu fudispallon kokoinen keko levää.  

 

Toisaalta, onnistumisen fiilikset korvaavat haasteet helposti. Kun pitkä vastatuulitaistelu päättyy päivän lopuksi upeaan leiripaikkaan, täyttää mielen niin vahva onnistumisen ja hyvän olon tunne että kaikki negatiivinen unohtuu.

 

Hangon läntisen yli

Tyyni sää saatteli mut matkaan Hangon läntisen yli. Oli todella erikoinen tunne kun suuri avoin selkä läikkyy peilityynenä, ja näytti kuin saaret ja luodot olisi tuotu valtavalle marmorilattialle pönöttämään.  

Lämmin päivä, ensimmäistä kertaa uskalsi vaihtaa shortseihin meloessa. Aurinko, ja siltä suojautuminen oli tärkeää. Reilusti aurinkorasvaa ympäri lärviä! 

Kasnäsin satamassa pysähdyin tauolle, kauppaan ja syömään. Sataman kundit ystävällisesti tarjosivat matkamiehelle suihkun ja saunan, ja se oli kieltämättä aika täydellistä luxusta pitkän ja hikisen päivän jälkeen! Kiitos Kasnäsiin, hienolta näytti uudet saunatilat! 

Ilta jatkui vielä lyhyellä iltamelonnalla leiripaikkaan, joka kauniista ulkonäöstä huolimatta kätki itseensä salaisuuden joka selvisi vasta lähemmällä tutustumisella: rannassa leijaili vahva mädän kananmunan haju, ja ranta oli täynnä levää.. Sääli, aivan mielettömän hieno paikka muuten!

 

Pitkä päivä kohti Seiliä 

Turun saaristoa kohti edetessä oli tiedossa melko pitkä päivämelonta. Mikäs siinä, kelit kun kohtelivat hyvin! Kevyttä vastatuulta siellä täällä, mutta pääosin käytännössä tuuletonta. Sisemmäs saaristoa liikkuessa huomasi hyvin miten maisema alkoi muuttua. Erityisesti loppua kohti karut kallioluodot olivat vaihtuneet suuriin ja metsäisiin saariin.

 

Päivä päättyi siis Seilin kulmille, loppumatkasta tapasin muutaman melojan jotka olivat kovin kiinnostuneita varusteistani. Sattumalta olivat lukeneetkin reissusta juuri aiemmin, ja osuin sopivasti heidän lenkkinsä varrelle. 

Pitkä päivä, ja aivan loppu kun pääsin kömpimään teltan sisälle! 

Vastatuuleen rykimistä 

Tänään oli varmasti koko matkan haastavin päivä sään puolesta. Koko matka vastatuulta, n. 30km. Tuskaista monin paikoin, ja jouduin melomaan pitkiä pätkiä istuen.

Lopussa sää kuitenkin vähän kirkastui, ja oikein valittu reitti auttoi hieman, tuulensuojaa antaen. 

 

Päivä päättyi Teersalon satamaan, jossa vastassa oli omat vanhemmat ja heidän naapurit, vanhoja perhetuttuja. Ruoka ja kylmä juoma tekivät pitkän päivän päätteeksi todella hyvää! Sataman viereen oli juuri valmistunut uusia "mökkejä" ja päätin majoittua yhden yön tässä. Suihku, sauna ja sähköä, sekä vesivarastojen täydennys.  

 

Tervetuloa kyytiin! 

Tervetuloa kyytiin! 

Ei laisinkaan paha maisema, vaikka mätä haju vähän latistikin tunnelmaa

Ei laisinkaan paha maisema, vaikka mätä haju vähän latistikin tunnelmaa

Tähän mahtuu hyvin kaikki mitä tarvitsee saada mukaan!  

Tähän mahtuu hyvin kaikki mitä tarvitsee saada mukaan!  

IMG_3593.JPG