Päivä 4,5: Vesisateen saattelemana kohti Helsinkiä

Eilen aamulla lähtö oli mukavasti myötätuuleen, ensimmäinen stoppi Tirmon satamassa. Tankkasin siinä vettä ja ehdin jutella pari sanaa myös paikallislehden toimittajan kanssa! Porvoon suunnalla lukijat saattavatkin bongata mut lehdestä.

Tirmon jälkeen alkoi vesisade, ja tuuli tyyntyi lähes täysin. Eipä siinä, vesisade ei haitannut kun tajusin jo Tirmossa vaihtaa kuivapuvun päälle. Sadetta jatkuikin sitten koko loppupäivän, pahimmillaan vettä tuli kuin saavista kaatamalla ja välillä vain tihutti. 

Viimeiselle ylitykselle Kaunissaareen (siihen Helsinkiläisille tuttuun) tuuli kääntyi vastaiseksi. Siinä vaiheessa kun on lähes 40km melontaa takana, ilta alkaa hämärtyä ja vesisade hävittää saaren näkyvistä kokonaan, ei auta muu kuin ottaa pieni tauko ja kerätäv voimat vielä viimeiseen rutistukseen. Takaisinkaan ei keskellä merta voi kääntyä, joten tahdonvoimalla runttasin viimeisen parin kilometrin matkan. Rättiväsyneenä ja märkänä raahasin kamppeet rantaan, teltta pystyyn ja makuupussin sisään nukkumaan.

Tähän tiivistyy aika hyvin päivän tunnelmat.

Tähän tiivistyy aika hyvin päivän tunnelmat.

 

Aamu kirkastui vähän paremmassa säässä, tuulta ei juuri ollut. Lähdin ripeästi matkaan koska tiesin että tuuli nousee jossain vaiheessa matkaa varmasti. Kotia kohti meloessa kilometrit etenivät keveästi, aina Hevossalmen sillalle saakka. Siitä auennut maisema ja kotiranta ei paljoa lohduttanut kun tuuli nousi yhtäkkiä aivan suoraan sivuvastaiseksi viimeiselle parille kilometrille. Kovalla runttauksella kuitenkin kotia kohti ja lopulta rannalle! 

Illalla kävin vielä pyörähtämässä Klippanilla kertomassa lyhyesti Wärtsilän henkilökunnalle tästä projektista. Loistotilaisuus myös katsella aitiopaikoilta ilmailushowta!

Tähän asti matka on edennyt hyvin. Selkeästi on huomannut miten sivutuuli vaikuttaa laudan kulkuun PALJON, suora vastatuuli ei ole niin paha. Kroppa on kestänyt hyvin, mitä nyt pieniä jumeja siellä täällä. Yläselkä on kovilla kun melontaa tulee tuntikaupalla yhteen menoon.

Huominen menee Helsingissä lepäillessä, ja ylihuomenna taas matkaan! Silloin pitäisi rykäistä Porkkalaan, katsotaan miten käy jos tuulet kääntyvät kovasti vastaisiksi.

 

IMG_3456.JPG

Tässä vaiheessa aamua oli vielä tyyntä! 

Hieno tervetuliais-seremonia oli järjestetty mun Helsinkiin saapumista varten!  

Hieno tervetuliais-seremonia oli järjestetty mun Helsinkiin saapumista varten!